Voorwaarden en Condities

Terms Image 1DFS content image

Algemene voorwaarden

Welkom op de pagina Voorwaarden en Condities voor het gebruik van de dfs-banken.nl website. Deze voorwaarden zijn van toepassing op deze website, en door gebruik te maken van deze website en/of het plaatsen van een bestelling via de telefonische verkoop gaat u ermee akkoord gebonden te zijn aan de hieronder beschreven voorwaarden en condities.

Deze site is eigendom van en wordt beheerd door DFS Trading Limited ("DFS, we, our, us"). Registered office: 1 Rockingham Way, Redhouse Interchange, Adwick-le-Street, Doncaster, DN6 7NA. Registered number 01735950 (England and Wales). Email: [email protected]

Om u te voorzien van de beste service, kunnen we u om extra informatie vragen en/of onze gesprekken opnemen voor trainingsdoeleinden. Mobiele kosten kunnen in rekening worden gebracht bij het bellen van het gratis telefoonnummer als u van buiten Nederland belt.

Lees meer

Wij streven er naar de DFS-website voortdurend te verbeteren en te ontwikkelen ten behoeve van al onze klanten. Om dit mogelijk te maken kunnen wij op gezette tijden:

  • Deze website (of enig deel daarvan) tijdelijk of permanent aanpassen of terugtrekken zonder voorafgaande kennisgeving; en/of
  • De voorwaarden van tijd tot tijd veranderen, en uw blijvend gebruik van de website (of een deel ervan) na een dergelijke verandering zal aanvaarding van deze wijziging betekenen; en/of
  • Aanbiedingen op elk moment wijzigen of verlengen

Als DFS is geïnformeerd over eventuele onjuistheden in de inhoud van de website, zullen wij proberen deze zo snel als redelijkerwijs mogelijk is te corrigeren.

DFS stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat deze website vrij is van virussen of defecten. Echter, vanwege de aard van het internet, kunnen wij niet garanderen dat uw gebruik van deze website geen invloed heeft op uw computer. DFS adviseert dat u de juiste firewall en antivirus software gebruikt om deze en andere websites te gebruiken en alles blokkeert wat schade kan veroorzaken. DFS is niet aansprakelijk in het onwaarschijnlijke geval dat uw computerapparatuur wordt beschadigd tijdens het gebruik van deze website.

DFS heeft alle mogelijke voorzorgsmaatregelen genomen in het samenstellen van de inhoud van deze website, met name om ervoor te zorgen dat de prijzen correct zijn ten tijde van publicatie en dat alle producten eerlijk beschreven zijn. Toch worden bestellingen alleen geaccepteerd als er geen materiële fouten zijn in de omschrijving van de goederen en/of hun prijzen zoals geadverteerd op deze website. Alle getoonde prijzen zijn inclusief BTW. Wij spannen ons in om de kleur van het meubilair zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. De kleurweergave is echter afhankelijk van uw computermonitor en de instellingen, dus wij kunnen niet garanderen dat uw beeldscherm de kleur van het werkelijke product accuraat weergeeft. Om ervoor te zorgen dat u een bankstel bestelt in de kleur die u wilt, zullen wij ons best doen u een kleurstaal van de gekozen kleur te sturen.

De meer dan 50 jaar ervaring van DFS in het ontwerpen, vervaardigen en verkopen van banken betekent dat u bij DFS altijd uw droombank vindt voor een redelijke prijs. Waar u uw bestelling bij DFS ook plaatst, alle producten worden vervaardigd volgens klantspecificaties en zijn te koop voor dezelfde prijs, zowel in elke DFS winkel als online.

Met ‘normale prijs’ bedoelen we de prijs-zonder-korting waarvoor een bank wordt aangeboden of zal worden aangeboden in de nabije toekomst. U kunt erop vertrouwen dat onze normale prijzen zeer concurrerend zijn, omdat wij veel van onze banken in onze eigen fabrieken in het Verenigd Koninkrijk ontwerpen en vervaardigen. Zo vermijden wij prijsverhogingen door de tussenhandel. Ook onze deskundigheid op het gebied van design en fabricage helpt ons bij het bepalen van zeer concurrerende normale prijzen, omdat we deze kennis inzetten bij het vergelijken van onze banken met vergelijkbare banken bij exclusieve meubelzaken en onafhankelijke winkels in winkelcentra en woonboulevards. Wij weten wat een bank moet kosten en wat er nodig is om hem te maken.

Het hele jaar door bieden wij u een aantal banken aan met een korting op hun normale prijs. De kortingsactie voor een dergelijke bank duurt nooit langer dan de periode waarin de normale prijs geldt. De prijs die staat aangegeven als “na event”-prijs, is de normale prijs, tevens minimumprijs die wij hanteren zodra de kortingsactie is afgelopen. In sommige gevallen zullen wij vanwege marktontwikkelingen waar wij geen invloed op hebben, de normale prijs moeten aanpassen.

Als u besluit een bestelling bij DFS te plaatsen via één van onze persoonlijke winkeladviseurs, gelieve de volgende informatie gereed te houden, aangezien dit zal helpen uw bestelling te verwerken. Enkele van de meest voorkomende vragen die we u kunnen stellen:

  • Is de toegang tot uw huis groot genoeg voor het meubilair? Zijn de deuren breed genoeg, zijn er lastige trappen, liften of doorgangen?
  • Past het meubilair in de kamer?
  • In welk assortiment bent u geïnteresseerd?
  • Welke items uit het assortiment wilt u bestellen? Houd er rekening mee dat de kleur enigszins kan afwijken als u overweegt om extra items, zoals een voetenbank of stoel, op een later tijdstip aan te schaffen. Er wordt dan ook geadviseerd om al het meubilair gelijktijdig te bestellen.
  • Welke kleur meubels wilt u bestellen?
  • Hoe wilt u betalen voor het meubilair?

Uiteraard staan wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Alles wat DFS verkoopt is handgemaakt. Als fabrikant zijn wij trots op ons vermogen om meubilair te maken dat perfect voor u is.

Als u een bestelling bij via de website of telefonisch plaatst, sturen wij u de benodigde documenten per e-mail toe. Uiteraard is het ook mogelijk om deze per post te ontvangen.

Het is belangrijk dat u weet en begrijpt dat deze bestelling een juridisch bindende overeenkomst is. Uw wettelijke rechten, met inbegrip van eventuele annuleringsrechten, worden niet beïnvloed.

U wordt geïnformeerd over de geschatte leveringstijd vanaf het moment dat u de bestelling plaatst. Zodra de levering van uw bestelling wordt bevestigd, zullen wij contact met u opnemen om de leveringsdatum te vast te stellen. Waar mogelijk zullen wij leveren met de eerste beschikbare bestelwagen in uw regio, omdat wij niet in staat zijn om uw meubels op te slaan. Alles wordt in het werk gesteld om er voor te zorgen dat de levering op de geschatte leveringsdatum plaatsvindt, maar in zeldzame gevallen kan de vervaardiging van uw meubels vertraging oplopen door omstandigheden buiten onze controle. Natuurlijk zullen wij alles in het werk stellen om u daarover te informeren.

Als u ervoor kiest te betalen via onze de renteloze kredietoptie, wordt de geschatte levertijd bepaald zodra wij uw ondertekende financiële documenten en het verkoopcontract ontvangen. Gelieve dit papierwerk zo spoedig mogelijk terug te sturen.

Uw kleurmonster wordt zo spoedig mogelijk verstuurd. Wij zullen per e-mail contact met u opnemen om u te informeren dat het kleurmonster onderweg is. Wij zouden ook in de toekomst graag contact met u willen houden. Echter, als u alleen geïnformeerd wil worden dat uw kleurmonster is verstuurd, kunt u zich hiervoor afmelden door op de link in de e-mail te klikken.

Er wordt een vergoeding van €69,- in rekening gebracht voor onze leverings- en plaatsingsservice voor bestellingen op het vasteland van Nederland.

Op de dag van levering moet u ervoor zorgen dat de bezorgers gemakkelijk toegang hebben tot de ruimte waar het meubilair geplaatst wordt. Zorg ervoor dat de ruimte waar u het meubilair wilt plaatsen zoveel mogelijk is vrijgemaakt. Ons bestelteam zal uw meubels uitpakken, in de kamer van uw keuze plaatsen en als u dat wenst alle verpakkingsmateriaal mee terugnemen voor recycling wanneer dit mogelijk is. Helaas kunnen wij uw oude meubels niet meenemen. Controleer of u helemaal tevreden bent met uw meubilair. Het bestelteam zal u vragen te tekenen voor uw meubels nadat deze zijn geplaatst.

Betaling is mogelijk met onder andere debet- of kredietkaarten, Visa, Mastercard, Delta/Connect of Maestro. Betalingen kunnen elektronisch worden gedaan. Bijzonderheden worden op verzoek verstrekt. DFS aanvaardt geen aansprakelijkheid voor contant geld dat per post wordt verstuurd en adviseert nadrukkelijk dat u deze methode van betaling NIET gebruikt. Als DFS instemt met het betalen van uw saldo met een betaalkaart tijdens de aflevering, moeten de uitstaande betalingen aan het bestelteam worden gedaan voordat het meubilair wordt geplaatst.

Voorschriften voor verkoop op afstand zijn alleen van toepassing op uw bestelling als de goederen niet speciaal voor u zijn gemaakt of als u het product niet in een van onze showrooms hebt geïnspecteerd. Als de voorschriften voor verkoop op afstand van toepassing zijn, kunt u uw meubilair annuleren door ons schriftelijk te informeren vóór levering of binnen 14 werkdagen vanaf de dag na levering. Indien u wenst de goederen te retourneren, is het uw verantwoordelijkheid om uw meubels met zorg te behandelen. U bent de eigenaar van het meubilair zodra het aan u is geleverd en u bent aansprakelijk voor enig verlies of schade. Het nalaten van een redelijke behandeling van producten kan resulteren in een claim tegen u. Om het risico van een dergelijke claim te beperken, vragen wij u de goederen bij het retourneren op de juiste wijze te verpakken om transportschade te voorkomen. Het is uw verantwoordelijkheid om items in goede staat te retourneren naar onze afleveringslocatie. DFS erkent echter dat veel klanten niet de middelen hebben om dit te doen, en zullen op verzoek een regeling treffen de items tijdens normale kantooruren (van maandag tot vrijdag) op te halen. In deze situatie wordt een bedrag van maximaal 20% van de prijs van het meubilair in rekening gebracht om de kosten van het ophalen te dekken. Deze kosten zullen worden berekend op basis van het aantal items dat wordt geretourneerd, de beschikbaarheid van vervoer, uw locatie en de complexiteit van de verwijdering.

Na annulering van uw bestelling zal de betaling worden terugbetaald via bankoverschrijving, en meestal binnen 14 dagen.

U erkent en gaat ermee akkoord dat alle auteursrechten, handelsmerken en alle andere intellectuele eigendomsrechten in alle materialen en/of content beschikbaar gesteld als onderdeel van uw gebruik van deze website te allen tijden van ons blijven of van licentiegevers. U mag dit materiaal alleen gebruiken als u daartoe uitdrukkelijk door DFS bent gemachtigd. U erkent en gaat ermee akkoord dat materiaal en content van deze website u uitsluitend ter beschikking worden gesteld voor persoonlijk niet-commercieel gebruik en dat u dit materiaal en de content uitsluitend mag downloaden voor het gebruik van deze website. U erkent voorts dat elk ander gebruik van materiaal en content van deze website ten strengste verboden is en u gaat ermee akkoord dit materiaal en de content niet te kopiëren, te verveelvoudigen, door te sturen, te publiceren, te vertonen, te distribueren, commercieel te exploiteren of ervan afgeleide werken te creëren, noch derden daartoe te helpen of te faciliteren.

Het contract tussen DFS en de klant valt onder de wetten van Nederland en elk geschil zal uitsluitend door de rechtbanken van Engeland worden opgelost. Engels is de enige taal aangeboden voor het sluiten van de overeenkomst. Onze producten worden gekozen voor en zijn bestemd voor huishoudelijk gebruik. Als u van plan bent om ze te gebruiken voor zakelijke doeleinden, gelieve ervoor te zorgen dat u door de passende verzekeringen gedekt bent. Wanneer u besluit om de producten voor zakelijke doeleinden te gebruiken, sluiten wij (in de ruimste mate toegestaan door de wet) die garanties en voorwaarden met betrekking tot de geschiktheid voor een bepaald doel uit. Onze maximale aansprakelijkheid voor zakelijke gebruikers die voortvloeit uit of verband houdt met de producten zal worden beperkt tot de nieuwwaarde van het product in kwestie (behalve in het geval van overlijden of persoonlijk letsel veroorzaakt door onze nalatigheid of in geval van fraude). Met betrekking tot zakelijke gebruikers aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor de geschiktheid van goederen voor zakelijke doeleinden, noch aanvaarden wij aansprakelijkheid voor verlies van gebruik van het product, noch enig verlies boven de kosten van het product in het geval van een vordering wegens schending van garantie of voorwaarde. Al onze bankstellen zijn alleen geschikt voor algemeen huishoudelijk gebruik. Voor commercieel gebruik accepteren wij geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor veiligheidsnormen of naleving, tenzij u schriftelijk meubilair voor gebruik in een dergelijke omgeving hebt aangevraagd en wij de relevante veiligheidscertificering hebben verstrekt.

DFS is niet aansprakelijk voor enige vertraging of niet-levering van producten of het niet nakomen van andere verplichting als omschreven in deze voorwaarden en bepalingen als er sprake is van omstandigheden die geheel of gedeeltelijk of direct of indirect buiten haar redelijke controle vallen.

U kunt uw rechten of verplichtingen onder deze algemene voorwaarden, of gerelateerde bestellingen van producten, niet toewijzen of overdragen aan derden.

Indien enig deel van deze voorwaarden en bepalingen door een bevoegde autoriteit geheel of gedeeltelijk ongeldig of niet afdwingbaar wordt verklaard, blijft de geldigheid of afdwingbaarheid van de andere onderdelen van deze voorwaarden gehandhaafd.

Neem dan contact op met de winkel waar u uw bestelling heeft geplaatst. De medewerkers zijn u graag van dienst. Zij kunnen indien nodig ons speciale Stofferingsservice Team inzetten om uw meubelprobleem adequaat op te lossen.

Bij DFS hebben wij zo veel vertrouwen in de kwaliteit van onze meubels dat wij een 15 jaar durende garantie bieden op alle banken die wij verkopen. De garantie begint vanaf de datum van levering en biedt dekking op fabricagefouten bij de constructie van het frame en de frameveren. Bovendien bieden wij u voor twee jaar aan om u thuis te bezoeken om eventuele problemen met uw meubels op te lossen. We hebben bijna een halve eeuw ervaring met zorgvuldige dienstverlening aan onze klanten. Onze expertise wordt gedragen door onze eigen vakbekwame servicemedewerkers met de stofferingsvaardigheden en de ervaring om alle problemen op te lossen.

In een aantal gevallen geldt uw garantie niet. Bijvoorbeeld bij opzettelijke beschadiging, zoals ontstaan door ruw gebruik of onjuiste onderhoudsproducten. De garantie geldt alleen bij gebruik van de bank in uw huis, niet bij gebruik in een werkplaats of bedrijf. Uw 15 jaar garantie is niet overdraagbaar. De garantie eindigt als uw de bank verkoopt of weggeeft.

Als consument heeft u bepaalde rechten als het gaat om defecte artikelen. Deze garantie wordt gegeven in aanvulling op en niet ter vervanging van uw wettelijke rechten. Deze garantie geldt alleen voor Nederland.

Wij bieden een garantie van twee jaar op alle bijzet- en eet meubels

Lees hier meer over onze

https://www.dfs-banken.nl/content/leather-protection

of onze

https://www.dfs-banken.nl/content/fabric-protection

Door te reageren op ons verzoek met de @dfs of @dfsbanken vermelding en/of hashtag #mydfs en door “Gebruikersinhoud” naar deze site te uploaden of door deze “Gebruiksvoorwaarden” (Terms of Use, TOU) te accepteren in verband met het op andere wijze beschikbaar stellen van Gebruikersinhoud aan Olapic, verleent u DFS en onze derde dienstverleners die content-beheersdiensten leveren, waaronder Olapic, en zijn detailhandelspartners (gezamenlijk de "Gelicentieerde Partijen") het wereldwijde, eeuwigdurende, onherroepelijke, royaltyvrije, volledig betaalde, niet-exclusieve, overdraagbare recht om uw Gebruikersinhoud te gebruiken, met inbegrip van maar niet beperkt tot webpagina's, sociale mediapagina's van de Gelicentieerde Partijen, promotionele e-mails en advertenties en andere marketing, promotie- en reclame-initiatieven, in om het even welke, nu of in de toekomst bekende media. De Gelicentieerde Partijen mogen uw Gebruikersinhoud naar eigen goeddunken gebruiken, weergeven, reproduceren, distribueren, overbrengen, er afgeleide werken van maken, combineren met andere materialen, wijzigen en/of bewerken op welke manier dan ook, zonder enige verplichting jegens u. U verleent de Gelicentieerde Partijen het recht uw gebruikersnaam, echte naam, afbeelding, gelijkenis, bijschrift, locatie of andere identificerende informatie te gebruiken in verband met enig gebruik van uw Gebruikersinhoud.

U verklaart en garandeert hierbij dat (i) u alle rechten in en op uw Gebruikersinhoud bezit, of, indien de Gebruikersinhoud onderworpen is aan eigendomsrechten van derden, met inbegrip van bijvoorbeeld materiaal dat beschermd is door auteursrecht, handelsmerk, octrooi- of handelsgeheimrecht of andere eigendomsrechten, u over alle noodzakelijke licenties, rechten, toestemmingen en machtigingen beschikt om de Gebruikersinhoud die u indient te publiceren en de hierin verleende rechten te verlenen, met inbegrip van toestemming van alle personen die in uw Gebruikersinhoud verschijnen; (ii) u ouder bent dan 18 jaar; (iii) u wettelijk het recht hebt om de Gebruikersinhoud te plaatsen, en (iv) u Gebruikersinhoud niet lasterlijk, obsceen, pornografisch, beledigend, onfatsoenlijk, bedreigend, intimiderend, hatelijk of aanstootgevend is en het gebruik van uw Gebruikerscontent door de Gelicentieerde Partijen zoals hierin beschreven geen enkele andere wet schendt. Hierbij ontheft u de Gelicentieerde Partijen en elke persoon die namens hen handelt, van, en stemt u ermee in deze vrij te stellen van en te vrijwaren van enige aansprakelijkheid met betrekking tot op enigerlei wijze gerelateerd aan het gebruik van uw Gebruikersinhoud door de Gelicentieerde Partijen.

De Gelicentieerde Partijen behouden zich het recht voor om Gebruikerscontent van de Site, de DFS-eigenschappen en de diensten te allen tijden te verwijderen, om welke reden dan ook. Als u van mening bent dat Gebruikersinhoud op de site of de diensten inbreuk maakt op een auteursrecht, raadpleegt u het “Auteursrechtbeleid” van Olapic:

https://www.olapic.com/tos/

PRIVACY

Door akkoord te gaan met deze Gebruiksvoorwaarden stemt u in met het verzamelen en verwerken van uw persoonlijke gegevens door Olapic, zoals beschreven in het “Privacy beleid” van Olapic:

https://www.olapic.com/privacy-policy/

Vanaf 01/09/2020 zal DFS voor iedere klant die 5 euro doneert aan stichting KiKa ook 5 euro doneren aan dit goede doel.

Rekenvoorbeeld 0% Lease

Contante betaling
€0
€0
€0
€0
€0
Contante waarde zaak/goed
€500.-
€1000.-
€1500.-
€2000.-
€2500.-
Totale kredietbedrag
€500.-
€1000.-
€1500.-
€2000.-
€2500.-
Jaarlijks kostenpercentage
0%
0%
0%
0%
0%
Debet rentevoet op jaarbasis (vast)
0%
0%
0%
0%
0%
Termijnbedrag
€10.41.-
€20.83.-
€31.25.-
€41.66.-
€52.08.-
Duur kredletovereenkornst (in maanden)
48
48
48
48
48
Totale door de consument te betalen bedrag
€500.-
€1000.-
€1500.-
€2000.-
€2500.-

Let op, financiering op basis van 48 maanden is alleen mogelijk vanaf een minimale orderwaarde €480, -omdat het minimale maandtermijnbegrag €10, -is

0% Lease is een niet-doorlopend goederenkredietaanbod van Santander Consumer Finance Benelux B.V. Toetsing en registratie BKR. Vraag naar de voorwaarden en het standaard informatieblad in de winkel of showroom. DFS treedt op als vrijgesteld bemiddelaar van Santander Consumer Finance Benelux B.V. Santander en DFS geven geen advies. U dient zelf te bepalen of heet door u gewenste financieel product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.