Hoe houd ik mijn stoffen bank als nieuw

Maintenance Image 1DFS content image
Een stoffen bankstel is vaak het middelpunt van je interieur. De eyecatcher van de woonkamer. En die wil je dus zo lang mogelijk laten stralen. Daarom hebben we enkele tips om jouw bank zo lang mogelijk in topstaat te houden....
Lees meer
Top tips image

Top tips

Als je toch aan het stofzuigen bent, haal dan ook een keer alle kussens uit je bankstel en zuig alle kruimels en vuil weg. De kussens zelf zuig je met een opzetstuk met zachte borstels. Als je stofzuiger een stand met lage zuigkracht heeft, is dat het beste.

Als je een nieuwe spijkerbroek hebt, kijk dan goed uit. De jeans kan afgeven op jouw bankstel. Het is beter om de jeans eerst een (paar) keer te wassen, zodat hij niet meer afgeeft.

Lees meer

Onderhoudskit voor stoffering

Pak verontreinigingen en vlekken snel en makkelijk aan met onze Fabricare kit. Deze kit bevat twee ontvlekkingsmiddelen in verschillende sterktes. Ook zit er een algemene reiniger in, een zachte doek, een spons en alle instructies om jouw bankstel als nieuw te houden.

5 jaar onderhoudsplan image

Ons 5 jaar onderhoudsplan

Als je een nieuwe stoffen bank hebt aangeschaft, wil je die natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden en beschermen tegen vlekken, krassen en andere beschadigingen. Daarom hebben we speciaal voor jou een 5 jaar onderhoudsplan dat geldig is vanaf de dag van levering.

Als je dan toch per ongeluk met je nieuwe jeans op de bank bent gaan zitten; ons onderhoudsplan verhelpt de incidentele ontstane vlekken. Bijvoorbeeld door het afgeven van een krant, het morsen van koffie en eten of drinken.

Ook schade die is ontstaan door slijtage, brandplekken, losgetrokken draad, scheuren, krassen en gaatjes in de stof. Schade die is ontstaan door kinderen en huisdieren vallen ook onder het onderhoudsplan. Daarnaast profiteer je ook nog eens extra van het onderhoudsplan omdat je ook schade aan de binnen en buitenkant en aan bewegende delen kunt melden. Deze garantie gaat in na de 2 jaar standaard garantie van DFS en duurt dan nog 3 jaar.

Niet alles valt onder het onderhoudsplan. Zoals bijvoorbeeld een algehele schoonmaak van de bank of geleidelijke slijtage die is ontstaan door normaal gebruik van het bankstel.

Schade die is ontstaan door dieren valt onder het onderhoudsplan, behalve als dat schade is die geleidelijk aan is opgebouwd. Kleurverlies of een opgebouwde kleuroverdracht op de stof of het vervagen van kleur door zonlicht zijn niet inbegrepen. Ook de schade die is ontstaan doordat u andere schoonmaakproducten heeft gebruikt dan voorgeschreven, wordt niet gedekt.

Voor het beste onderhoud kan je het beste aan onze tips voor het juiste onderhoud van je stoffen bank houden. Zo blijft de bank zo lang mogelijk in topconditie. Je komt alleen in aanmerking voor het 5 jaar onderhoudsplan wanneer het bankstel in je eigen huis wordt bezorgd en geplaatst. Als je de bank voor zakelijke doeleinden gebruikt of de bank in een ruimte staat die je aan anderen verhuurt, kom je helaas niet in aanmerking voor het onderhoudsplan.

Als er schade is ontstaan aan je bankstel is het noodzakelijk dit meteen te melden. In ieder geval binnen 28 dagen na de ontstane schade. Als je langer wacht, kan dat betekenen dat we geen reparatiediensten kunnen aanbieden. Om een reparatieverzoek in te dienen bel je met Guardsman op 070 770 9288.

Je kan ook een formulier voor een reparatieverzoek downloaden vanaf de website van Guardsman. Deze vul je in en mail je vervolgens naar [email protected] Via de post versturen kan eventueel ook. Klik hier om https://guardsman.co.uk/download-a-claim-form van de website van Guardsman.

Hoe wordt mijn schade opgelost? Guardsman heeft een team van opgeleide meubelexperts. Bij een schade kunnen wij één van deze experts bij je langs sturen om de schade te inspecteren.

Als het nodig is, zullen wij je bankstel schoonmaken of repareren. Als dit niet lukt, zullen we ons best doen om het bankstel te vervangen door iets dat zo dicht mogelijk bij je oorspronkelijke aankoop in de buurt ligt.