Ons beleid met betrekking tot je gegevensprivacy

Data privacy Image 1DFS content image
DFS Trading Limited neemt de privacy van zijn klanten zeer serieus. De beveiliging van uw persoonlijke gegevens is voor ons buitengewoon belangrijk. Dit beleid beschrijft samen met het Cookiebeleid en de Gebruiksvoorwaarden van onze website welke informatie we over u verzamelen, hoe die wordt gebruikt en bewaard door ons als u de websites van DFS gebruikt, elektronisch contact met ons opneemt, onze winkels bezoekt of ons belt. Door goederen of diensten van DFS te kopen of uw contactgegevens in de winkel door te geven, door onze websites te bezoeken, u voor een account te registreren, een bestelling te plaatsen of te communiceren met DFS online of per telefoon, aanvaardt u de praktijken die in dit beleid worden beschreven en gaat u hiermee akkoord. Daar waar we in dit beleid ‘we’, ‘wij’, ‘ons’, ‘onze’, of ‘DFS’ gebruiken, verwijzen we naar DFS Trading Limited. Ten aanzien van de algemene verordening gegevensbescherming (EU 2016/679) is de gegevensbeheerder DFS Trading Limited. Hoofdkantoor: 1 Rockingham Way, Redhouse Interchange, Adwick-le-Street, Doncaster, DN6 7NA. Registratienummer 01735950 (Engeland en Wales)....
Lees meer

Als u een bestelling plaatst bij DFS in de winkel, per telefoon of op onze website, wordt de informatie die we over u verzamelen en bewaren voornamelijk gebruikt om onze producten en diensten aan u te verstrekken. Zo waarborgen we dat we aan onze verplichtingen kunnen voldoen uit contracten die we met u aangaan en kunnen we u de informatie, producten en diensten geven die u bij ons opvraagt. Aangezien ons hoofdkantoor zich in het Verenigd Koninkrijk bevindt, worden de persoonlijke gegevens die u verstrekt en die vereist zijn voor het plaatsen van een bestelling verwerkt in het Verenigd Koninkrijk. Deze persoonlijke gegevens hebben alleen betrekking op de gegevens die u verstrekt om een bestelling te plaatsen en niet voor financieringsaanvragen.

Uw naam, adres en contactgegevens kunnen worden gedeeld met onze meubelleveranciers en bezorgers om ervoor te zorgen dat we aan ons contract met u kunnen voldoen om de producten en diensten die u bij ons heeft gekocht te leveren. Deze derden kunnen zich bevinden in het Verenigd Koninkrijk of de EU.

DFS bewaart deze informatie gedurende de volledige garantietermijn van de meubels, zodat we de garantie kunnen naleven en onze service managers kunnen uitsturen, indien vereist.

Als u een staal bij ons heeft aangevraagd, dan delen we uw naam en adresgegevens met onze meubelleveranciers, die deze gegevens alleen gebruiken om u deze staal op te sturen. Zodra het product is verstrekt, worden uw gegevens verwijderd.

Als we een dienst of reparatie voor u verzorgen, wordt dit gewoonlijk gedaan door de onze externe service partner. Wij delen dan uw naam en adresgegevens met hen, dat hiervan alleen gebruikmaakt om een reparatieservice voor u in te plannen.

Als u informatie aan ons doorgeeft over iemand anders dan uzelf, moet u aan deze persoon doorgeven hoe deze informatie wordt gebruikt en hem of haar om toestemming vragen om deze gegevens aan ons openbaar te maken, zodat we die kunnen gebruiken voor de doeleinden die we met u hebben besproken, bijvoorbeeld voor het leveren van de meubels.

Als u ervoor kiest telefonisch met ons te communiceren, kan het gesprek worden opgenomen. Dit gesprek wordt op een veilige manier 12 weken bewaard.

Als u via onze website een account registreert, deelneemt aan discussie boards, meedoet met een prijsvraag, een enquête invult, een foto uploadt naar #mydfs, vraagt om te worden teruggebeld door een persoonlijke shopper of een probleem doorgeeft, worden de door u verstrekte gegevens bewaard en mogelijk gebruikt om aan dat verzoek of die dienst te voldoen. Onze website servers bevinden zich in het Verenigd Koninkrijk. Uw persoonlijke gegevens worden daar verwerkt.

Als u een financiering wilt aanvragen bij het kopen van meubels, voeren we uw gegevens rechtstreeks in op de website van onze financiële provider, waarmee we afspraken hebben gemaakt. De goedgekeurde financiële provider is Santander Consumer Finance Benelux B.V. Santander Consumer Finance Benelux B.V is een externe gegevensbeheerder en daarom verantwoordelijk voor alle gegevens die u aan deze bank doorgeeft. U vindt meer informatie over hoe deze instantie uw gegevens gebruikt in het privacybeleid, waarnaar we een link hebben toegevoegd:

https://www.dfs-banken.nl/content/privacybeleid

DFS stelt u in staat rechtstreeks een relatie aan te gaan met Santander Consumer Finance Benelux B.V.. Santander Consumer Finance Benelux B.V. bewaart de gegevens van de aanvraag bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Aangezien uw persoonlijke gegevens voor de financieringsaanvraag rechtstreeks in het systeem van deze instantie worden ingevoerd, bewaart DFS alleen de gegevens rondom de beslissing van de financiering, waaronder de voorwaarden en het bedrag van de lening.

Als u Sofacare aanschaft bij DFS, delen we de gegevens van uw bestelling, uw naam en de contactgegevens met de verzekeraar, Guardsman, dat onderdeel is van de Valspar Corporation. Dit bedrijf bewaart deze gegevens en deelt ze met vertegenwoordigers of verwante ondernemingen om uw beleid te beheren. Hierbij kan het gaan om het uitvoeren van enquêtes, het afhandelen van claims en het voorkomen van fraude. Guardsman is als externe gegevensbeheerder verantwoordelijk voor alle informatie die u aan de verzekeraar doorgeeft. U kunt meer informatie over het privacybeleid van het bedrijf aanvragen.

 • Informatie die DFS ontvangt van andere bronnen.

We kunnen ook informatie over u verzamelen bij andere bronnen en deze informatie combineren met gegevens die we over u bewaren, bijvoorbeeld wanneer:

 • U onze andere websites gebruikt, waaronder die van onze Groep of voor andere diensten die we verstrekken;
 • We met leden van uw gezin of uw huishouden contacten ten aanzien van onze diensten of producten (bijvoorbeeld om een afspraak te maken voor bezorging);
 • Onze vertrouwde partners informatie over u hebben verzameld en u ze toestemming hebt gegeven om die aan ons openbaar te maken. U neemt bijvoorbeeld deel aan een prijsvraag van een derde en hebt toestemming gegeven om uw gegevens te delen met DFS om in aanmerking te komen voor een prijs of om korting op een product te ontvangen;
 • Informatie over u openbaar beschikbaar is of door een derde is gecombineerd. We kunnen bijvoorbeeld een demografische analyse uitvoeren voor uw postcode, zoals de gemiddelde omvang van het huishouden, het gemiddelde inkomen en de locatie in het algemeen;
 • U informatie aan ons doorgeeft tijdens uw interactie met onze social media kanalen.

Als u er bij het registreren voor een account op onze website of het plaatsen van een bestelling in de winkel of per telefoon voor kiest om marketingberichten van ons te ontvangen, delen we uw contactgegevens met Trustpilot. Dit is een externe organisatie die contact met u kan opnemen om u te vragen naar uw ervaring met DFS.

Uit hoofde van de AVG moeten we een wettelijke reden hebben om uw persoonlijke gegevens te gebruiken (of ‘verwerken’). Eén van de wettige redenen wordt ook wel een ‘legitiem belang’ genoemd. Een legitiem belang houdt in dat we uw persoonlijke gegevens kunnen verwerken als we hiervoor een oprechte en legitieme reden hebben en we geen inbreuk maken op uw rechten en belangen door dit te doen.

Wat betekent dat? Als u uw persoonlijke gegevens aan ons verstrekt, gebruiken we uw informatie voor onze legitieme zakelijke belangen om u de best mogelijke service te bieden. Ook kunnen we er zo voor zorgen dat u alleen relevante informatie van ons ontvangt.

Voordat we dit echter doen, stellen we zorgvuldig vast wat de potentiële gevolgen zijn voor u en uw rechten. Enkele veelvoorkomende voorbeelden waarbij we uw gegevens gebruiken zijn om fraude te vermijden, voor direct marketing, om de beveiliging van onze systemen te waarborgen, voor gegevensanalyses, om onze diensten te verbeteren, wijzigen of uit te breiden, om gebruik trends in kaart te brengen en om na te gaan hoe effectief onze advertenties zijn.

We verwerken de persoonlijke gegevens die u aan ons hebt verstrekt om onze zakelijke activiteiten uit te voeren en u te voorzien van de meest relevante marketing, informatie, service en producten samen met de beste en veiligste ervaring. Dat is wat voor ons een ‘legitiem belang’ inhoudt.

Hieronder leest u wanneer en waarom we deze aanpak hanteren:

Wanneer u ervoor kiest om een winkelafspraak te maken via onze website, dan zullen uw contactgegevens en tijdslot worden bewaard door een derde partij namens DFS die de informatie zal delen met onze winkels. DFS zal ook uw contactgegevens gebruiken om u op de hoogte te stellen van eventuele wijzigingen in de afspraak van uw winkelbezoek. DFS zal ook uw persoonlijke informatie bewaren voor analyses om beter te kunnen begrijpen hoe we onze service kunnen optimaliseren. Deze informatie wordt 12 maanden bewaard in Engeland voordat het verwijderd wordt.

Als u een account maakt op onze websites en items toevoegt aan uw winkelwagen zonder de aankoop te voltooien, kunnen we per e-mail of telefoon contact met u opnemen om te controleren of er technische problemen waren waardoor u de aankoop niet kon voltooien. U kunt uw aankoop dan telefonisch afronden, als u wilt. In drukke tijden kunnen we een vertrouwde derde gebruiken die namens DFS voor het eerst contact opneemt. Alleen uw naam en contactgegevens worden gedeeld met deze partij, zodat deze u kan bellen. Deze informatie wordt 30 dagen bewaard en dan verwijderd.

Als u een aankoop doet via onze website(s) kunnen we contact met u opnemen over uw bestelling om te controleren of alle items kloppen, geschikt zijn en er geen problemen met toegang zijn die impact hebben voor het bezorgen van de meubels.

Als u een aankoop bij ons doet, delen we uw naam en contactgegevens met derden, die per e-mail of telefoon namens ons contact met u opnemen voor een klantenservice-enquête. Dankzij deze enquêtes kunnen we de ervaring van onze klanten controleren en de klantenservice verbeteren. De antwoorden worden niet voor marketing gebruikt. De resultaten van deze enquêtes worden vervolgens opgestuurd naar DFS, dat dan relevante actie kan ondernemen. De persoonlijke gegevens die we met deze partijen delen, worden na 5 jaar uit hun systemen verwijderd. Deze enquêtes bevatten geen promotiemateriaal of marketingberichten. Als u liever geen enquêtes meer wilt ontvangen, kunt u zich hier altijd voor afmelden.

We verwerken uw persoonlijke gegevens, die zijn verzameld bij uw aankoop van meubels met als doel om klantanalyses, assessments, profilering en direct marketing uit te voeren, op gepersonaliseerde of gecombineerde basis. Ze leveren een bijdrage aan onze activiteiten en bieden u de meest relevante informatie, mits hierdoor geen inbreuk wordt gemaakt op uw rechten en belangen.

 • Gesprekken opnemen: Alle telefoongesprekken van en naar DFS kunnen worden opgenomen. Dit gebeurt voor trainings- en kwaliteitsdoeleinden, zodat we onze klantenservice op een zo hoog mogelijk peil kunnen houden. We kunnen ook vastleggen welk telefoonnummer u hebt gebruikt om ons te bellen. Dit telefoonnummer wordt na 12 weken verwijderd.
 • U beschermen: We verwerken uw informatie om u te beschermen tegen fraude bij transacties op onze websites en om ervoor te zorgen dat onze websites en systemen veilig zijn.
 • Onze websites of apps gebruiken: Tijdens elk bezoek aan onze website kunnen we automatisch de volgende informatie van u verzamelen:
 • Technische informatie, waaronder het IP-adres dat is gebruikt om uw apparaat te verbinden met het internet, uw aanmeldingsgegevens voor het DFS-account, het type en de versie van de browser, de ingestelde tijdzone, het land- en netnummer van de plek waar uw apparaat zich bevindt, de typen en versies van de plug-ins voor de browser, het besturingssysteem en het platform.
 • Informatie over uw bezoek, waaronder de URL-clickstream naar, via en van onze websites (waaronder de datum en tijd); producten die u hebt bekeken en gezocht; reactietijden van pagina’s, download fouten, de duur van uw bezoek aan bepaalde pagina’s, informatie over uw interactie met de pagina (zoals bladeren, klikken en muis aanwijzingen), de methoden gebruikt om naar een andere pagina te gaan en alle telefoonnummer die u belt om contact op te nemen met onze afdelingen voor telefonische verkoop of klantenservice.

Deze informatie wordt verwerkt binnen het Verenigd Koninkrijk en de EU, en wordt gebruikt om onze websites en telefoonvoorzieningen aan te bieden, alsmede voor interne activiteiten, waaronder probleemoplossing, gegevensanalyse, tests, onderzoek, statistische doeleinden en enquêtes. Hiermee kunnen we onze websites en telefoonvoorzieningen verbeteren, zodat informatie op een zo effectief mogelijk wijze aan u (en uw apparaat) kan worden verstrekt. Hierdoor kunt u de interactieve functies van onze service gebruiken, als u wilt. Hiermee kunnen wij ook vaststellen en inzicht krijgen in hoe effectief de advertenties zijn die we u en anderen tonen, en kunnen we u relevante advertenties sturen. We kunnen de informatie die u ons doorgeeft combineren met informatie over u die we verzamelen bij of kopen van derden. We gebruiken deze informatie voor de bovenstaande doelen.

De persoonlijke gegevens die op deze wijze worden verzameld, worden zo lang als nodig is bewaard om de producten te verschaffen en de door u opgevraagde transacties uit te voeren, of voor andere essentiële doeleinden, zoals de naleving van onze wettelijke verplichtingen, het oplossen van geschillen en het afdwingen van onze overeenkomsten.

Als we uw persoonlijke gegevens verwerken voor onze legitieme doeleinden, houden we rekening met eventuele potentiële gevolgen voor u en uw rechten onder wetgeving voor gegevensbescherming en andere relevante wetgeving. Onze legitieme zakelijke belangen wegen niet automatisch zwaarder dan uw belangen: we gebruiken uw persoonlijke gegevens niet voor activiteiten waarbij onze belangen minder zwaar wegen dan de gevolgen voor u (tenzij we uw toestemming hebben of anderszins wettelijk verplicht worden).

Onze website gebruikt cookies om u van andere sitegebruikers te onderscheiden. Zo kunnen we u een goede ervaring geven tijdens uw bezoek aan onze site en kunnen we onze site verbeteren. Als u op zoek bent naar gedetailleerde informatie over de cookies die we gebruiken en de doeleinden waarvoor ze dienen, raadpleegt u ons Cookiebeleid. https://www.dfs-banken.nl/content/privacybeleid

Alle persoonlijke gegevens die we ontvangen, worden opgeslagen op onze veilige servers en/of die van de dienstverleners die namens ons onze site hosten. Alle gedownloade informatie over transacties uitgevoerd op onze site wordt versleuteld om de veiligheid hiervan te garanderen.

Als is voldaan aan wettelijke vereisten, kunnen we persoonlijke gegevens die we over u hebben verzameld opsturen naar locaties buiten de Europese Economische Ruimte voor verwerking en opslag. Uw gegevens kunnen ook worden verwerkt door medewerkers buiten de Europese Economische Ruimte (waaronder binnen het Verenigd Koninkrijk) die voor ons of een van onze leveranciers werken. Deze werknemers kunnen zich bijvoorbeeld bezighouden met de verwerking en afronding van uw bestelling, de verwerking van uw betaalgegevens en het verlenen van ondersteuning. Als u uw persoonlijke gegevens indient, gaat u akkoord met deze overdracht, opslag of verwerking. We ondernemen alle redelijke vereiste stappen om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig en in overeenstemming met dit Beleid worden behandeld.

In situaties waarbij we u een wachtwoord hebben gestuurd (of waarbij u dat hebt ingesteld) om toegang te krijgen tot bepaalde onderdelen van onze site, bent u ervoor verantwoordelijk om dit wachtwoord vertrouwelijk te houden. We vragen u geen wachtwoorden met anderen te delen.

DFS bewaart persoonlijke gegevens zolang dit nodig is om de producten te verstrekken en de transacties uit te voeren die door u zijn verzocht, of voor andere essentiële doeleinden, zoals de naleving van onze wettelijke verplichtingen. Als u vragen hebt over hoe we uw gegevens bewaren of verwijderen, neemt u contact met ons op via de gegevens uit het onderdeel Contact.

In overeenstemming met de voorschriften van de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) hanteren we strikte fysieke, elektronische en administratieve beveiligingsmaatregelen om uw informatie te beschermen tegen toegang door ongeoorloofde personen en tegen onwettige verwerking, onbedoeld verlies, vernietiging en beschadiging, zowel online als offline. Het verzenden van informatie via internet is echter niet veilig. We kunnen derhalve niet de veiligheid garanderen van de gegevens die u op elektronische wijze naar ons verzendt. Al het verzenden van dergelijke gegevens gebeurt dan ook volledig op eigen risico. Als u vragen hebt over de beveiliging van uw gegevens, neemt u contact met ons op via de gegevens in het onderdeel Contact.

U dient er rekening mee te houden dat als we door de politie of een andere regelgevende of overheidsinstantie bij onderzoek naar mogelijke illegale activiteiten worden gevraagd uw persoonlijke gegevens te verstrekken, we mogelijk verplicht zijn dit te doen.

In die gevallen dat we ons bedrijf deels of in zijn geheel verkopen aan een derde, kunnen we uw persoonlijke gegevens openbaar maken aan de potentiële of daadwerkelijke verkoper of kopen van dit bedrijf of deze middelen.

In die gevallen dat we wettelijk verplicht zijn uw gegevens openbaar te maken of om onze voorwaarden of andere overeenkomsten af te dwingen of toe te passen; of om onze rechten, eigendommen of veiligheid van ons of onze klanten of andere derden te beschermen.

U treft mogelijk links naar externe websites aan op onze site. De eigenaren van deze websites hebben hun eigen privacybeleid, dat u dient te lezen voordat u de website gebruikt of gegevens indient.

We zijn niet verantwoordelijk voor hun beleid of de wijze waarop ze uw gegevens of cookies gebruiken, en we zijn niet aansprakelijk voor verlies, schade of problemen die u als gevolg hiervan oploopt.

U hebt het recht om de gegevens in te zien die we over u bewaren. Als u gebruik wilt maken van uw recht op inzage, moet u een schriftelijk verzoek indienen samen met een bewijs van uw identiteit voordat we deze informatie aan u kunnen verstrekken.

U hebt verder de volgende rechten:

 • U kunt ons vragen om gegevens niet te verwerken als dat leidt (of als de kans daarop groot is) tot aanzienlijke schade of problemen.
 • U kunt ons vragen om niet automatisch bepaalde beslissingen te nemen als die een significante impact op u hebben.
 • U kunt ons vragen om noodzakelijke wijzigingen aan te brengen in de persoonlijke gegevens die we over u bewaren, zodat deze nauwkeurig en actueel zijn.
 • U kunt ons vragen om in specifieke omstandigheden uw persoonlijke gegevens te verwijderen en om verwerking te vermijden:
 • In die gevallen dat de persoonlijke gegevens niet meer vereist zijn voor het doel waarvoor ze in eerste instantie werden verzameld/verwerkt.
 • Indien het individu zijn of haar toestemming intrekt.
 • Indien het individu bezwaar maakt tegen de verwerking en er is geen zwaarder wegend legitiem belang om door te gaan met de verwerking.
 • De persoonlijke gegevens zijn op onwettige wijze verwerkt (of anderszins in overtreding van de AVG).
 • De persoonlijke gegevens moeten worden verwijderd om een wettelijke verplichting na te leven.
 • De persoonlijke gegevens worden verwerkt als onderdeel van informatieverstrekking aan een kind.

We kunnen weigeren om aan een verzoek om verwijdering te voldoen als persoonlijke gegevens om de volgende redenen worden verwerkt:

 • Om gebruik te maken van het recht op vrijheid van expressie en informatie;
 • Om te voldoen aan een wettelijke verplichting bij de uitvoering van een taak in het openbaar belang of een activiteiten voor een officiële instantie;
 • Voor volksgezondheid doeleinden die het openbaar belang dienen;
 • Voor archivering die het openbaar belang dient, voor wetenschappelijk of historische onderzoek, voor statistische doeleinden; of
 • De uitoefening of verdediging van juridische claims.

Als u over deze kwesties contact met ons wilt opnemen, stuurt u een e-mail naar [email protected] of neemt u contact met ons op via 0800-0135.

Als u vragen hebt of u zorgen maakt over hoe DFS uw persoonlijke gegevens verwerkt, aarzel dan niet en neem contact met ons op via onze website of per e-mail op info @dfs-banken.nl.

Als u ontevreden bent met hoe we uw persoonlijke gegevens verwerken, kunt u een klacht indienen bij de regelgevende instantie: de Autoriteit Persoonsgegevens.

Ga hiervoor naar deze website: : https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/. U kunt de autoriteit ook bellen op 070 888 85 00.

Dit privacybeleid is in maart 2021 voor het laatst bijgewerkt.

Dit privacybeleid is in maart 2021 voor het laatst bijgewerkt.