Hoe ik mijn zitbank het beste kan onderhouden

Sofa Care Image 1DFS content image
Als je je huis gaat inrichten is de keuze voor een bank misschien wel dé belangrijkste beslissing die je neemt. Meestal is het de eyecatcher van jouw interieur. En weerspiegelt het bankstel jouw karakter en stijl. Maar het is ook een behoorlijke investering. Dus wil je ook dat jouw droombank er altijd goed uit blijft zien. Zodat je er met je hele familie van kunt blijven genieten en relaxen. Als je weet hoe je dagelijks, wekelijks en jaarlijks onderhoud pleegt, dan blijft jouw bank er jarenlang goed uit zien en comfortabel zitten.
Onderhoudstips image

Dagelijkse, wekelijks en jaarlijks onderhoudstips.

We hebben hier enkele handige tips en trucs verzameld die ervoor zorgen dat je met je hele familie elke dag lekker kunt relaxen op jouw sofa die er altijd prima blijft uitzien. Als je weet hoe je dagelijks, wekelijks en jaarlijks je sofa moet onderhouden zorg je voor een langere levensduur en blijft de bank langer comfortabel....
Lees meer

Dagelijks onderhoud tips

Omdat uw kussens hard werken om u en uw familie elke dag een comfortabele plaats te bieden om samen te relaxen, kunnen ze er moe uit gaan zien zonder het nodige onderhoud en aandacht. Wanneer u ze elke dag aandacht geeft, zullen ze u langer plezier gaan geven. Om zeker te weten welke aandacht u uw kussens moet geven, moet u eerst zeker weten welke soort vulling uw kussens hebben - vezel of schuim vulling.

Vezel kussens dienen elke dag opgeklopt te worden om hun originele vorm te behouden en om te voorkomen dat ze inzakken doordat de vezels aan elkaar gaan klonteren. Om goed op te kloppen, slaat u op alle zijdes van de kussens en laat u ze vallen op een schone vloer zodat de lucht terug in de vezels kan komen. Vergeet ook niet om uw vezel kussens wekelijks om te draaien. Dit zorgt er voor dat elk kussen evenveel gebruikt wordt zodat ze allemaal even comfortabel blijven.

Geleidelijke dagelijkse schade of slijtage kan worden voorkomen door de bank niet in de buurt te zetten van plekken waar voedsel wordt bereid of daar waar de bank in direct zonlicht staat. Controleer dus altijd of uw bank buiten het bereik van mogelijke gevaren staat om het er op zijn best uit te laten zien.

Vlekken moeten altijd direct behandeld worden - eerst door de vloeistof weg te deppen met een schone, droge doek, daarna door het gebied ter plaatse schoon te maken. Zorg er altijd voor dat u de juiste schoonmaakproducten gebruikt voor uw stoffen bank en dat u ze altijd in de buurt bewaard in het geval van een ongeluk. Wanneer uw de verkeerde producten gebruikt voor de schoonmaak van uw bank, kunt u riskeren dat u de stof beschadigd en dat de garantie op uw stof of onderhouds plan vervalt. Controleer altijd het label van de stof om te zien welk schoonmaakmiddel wij u voor uw bank aanraden.

Wekelijkse tips

Jouw zitbank is het hart van je woonkamer. Vergeet hem dus niet op de schoonmaakdag. Wekelijks de kussens schoonmaken frist de hele kamer op en het kost amper moeite. Volg gewoon onze beste tips en je sofa blijft er zo goed als nieuw uitzien.

Veeg eerst je kussens elke week schoon met een schone doek; naargelang de stoffering kies je voor een vochtige of droge doek. Hierdoor zal het meeste opgehoopte stof en vuil verdwijnen en worden vlekken die zich aan het vormen zijn gestopt.

Een van de meest effectieve manieren om te zorgen dat je kussens er goed blijven uitzien is ze elke week stofzuigen. We raden aan om de zuigkracht laag te houden en te stofzuigen met een opzetstuk met zachte borstel zodat de bekleding niet beschadigd wordt.

De kussens van je sofa borstelen kan misschien wat vreemd lijken, maar het is de perfecte manier om de stof intact en de kleuren helder te houden. Kussenslopen gaan er na verloop van tijd wat uitgeblust en versleten uitzien doordat de stof voortdurend wordt platgedrukt. Geef ze dus wat liefdevolle aandacht met een zachte borstel zodat de vezels terug rechtop staan.

Je kussens verouderen het meest door bobbels en pluizen. Wekelijks pluizen en bobbels wegwerken geeft ze dus een directe facelift. Een scheerapparaat voor stoffen, ontworpen voor gebruik bij kleding, is ideaal om te gebruiken op kussenhoezen omdat de pluizen op een zachte manier worden verwijderd en het materiaal gespaard wordt.

Maandelijkse en jaarlijkse tips

Of het nu voor de kerstperiode is, een nieuwe start voor nieuwjaar of de traditionele lenteschoonmaak, denk erover om jaarlijks je sofa op te frissen. Je woning gaat er echt door schitteren. Volg onze gemakkelijke maandelijkse en jaarlijkse verzorgingstips om je dagelijkse taak kracht bij te zetten.

Je kunt het best beginnen met een goede schoonmaakbeurt onder en achter de sofa. Dankzij onze speciale Eaziglide technologie is deze taak heel wat makkelijker uit te voeren. Met minimale inspanning verplaats je jouw zitbank. Als je een slaapbank hebt, is het ook een goed idee om meteen ook de matras mee te stofzuigen.

Denk er vervolgens over na of je door de sofa te verplaatsen je woning wat kunt oppeppen. Houd er rekening mee dat direct zonlicht de kleuren sneller doet vervagen; probeer dus te voorkomen dat de bekleding aan direct zonlicht wordt blootgesteld.

Om je sofa een volledig andere look te geven kun je gaan shoppen om nieuwe plaids te vinden en kussens verspreiden. Het is gemakkelijk om een nieuwe look te bereiken met nieuwe accessoires; experimenteer dus wat met verschillende kleurcombinaties en het lijkt er gauw op dat je een volledig nieuwe sofa gekocht hebt.

Onderhoudsprogramma’s

Als aanvulling op de aanschaf van jouw nieuwe bankstel, kan je bij DFS kiezen voor een onderhoudsprogramma, ons 5 jaar onderhoudsplan, noemen we dat. We hebben op de volgende pagina’s samengevat wat dat is, wat er gedekt is en hoe je zelf voor een optimaal onderhoud kan zorgen.

Onderhoud stoffen image

Onderhoud van jouw stoffen bankstel

We hebben een aantal tips en trucs op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat jouw stoffen bankstel in topconditie blijft. En dat wil je natuurlijk.

Read more
Onderhoud leren image

Onderhoud van jouw leren bankstel

Leren bankstellen raken nooit uit de mode en met een beetje zorg en aandacht merk je dat je jouw droombank er jarenlang ‘als nieuw’ kunt laten uitzien. Ongeacht hoeveel tijd jouw gezin er op zit, ligt of hangt.


0:00 / 0:00

Eaziglides

Een bank wil je natuurlijk ook wel eens makkelijk kunnen verplaatsen. Naar een nieuwe plek. Of om schoon te maken. Daarom hebben we de Eaziglides ontworpen. Je verplaatst zo je zitbank snel en makkelijk en zonder schade, lawaai of gedoe. Met de Eaziglides onder de pootjes van je bank glijdt de bank over de vloer en is er geen risico dat je tapijt, laminaat of tegels worden beschadigd.

DFS content image

5 jaar stoffen onderhoudsplan

Meer informatie
DFS content image

5 jaar lederen onderhoudsplan

Meer informatie