Onderhoud van leder

Je sofa is wel enorm betrouwbaar en slijtvast, maar het is altijd goed om hem wat extra zorg en aandacht te geven. Jouw sofa blijft als nieuw met onze tips voor verzorging van lederen banken.

Leather Sofa Care Tips

Top Tips

Stofzuig je sofa voorzichtig, elke week en verwijder zo stof en vuil. Gebruik hierbij een zacht opzetstuk en gebruik lage zuigkracht om hem niet per ongeluk te beschadigen.

Door direct zonlicht kunnen kleuren vervagen en zou je sofa sneller kunnen verouderen dan normaal. Zorg er dus voor dat hij in de schaduw blijft en er langer nieuw blijft uitzien.

Zelfs stoere lederen banken kunnen gevoelig zijn voor stoffen die niet voor leder bedoeld zijn. Gebruik dus nooit schoonmaakproducten die niet speciaal voor leder zijn.

Welke soort leder

Cherish leder

Onze banken van de reeks Cherish leder hebben een geschilderd oppervlak waardoor ze extra bestand zijn tegen de dagelijkse slijtage. Ze wekelijks met een schone, vochtige doek afvegen zorgt ervoor dat het leer glad blijft en een gelijkmatige kleur behoudt.

Natuurlijk leder

De schoonheid van banken in natuurlijk leder is dat elk exemplaar er een beetje anders uitziet. De sofa's van natuurlijk leder hebben geen beschermende verflaag zoals de Cherish lederen banken. We raden daarom aan om eerder een droge doek te gebruiken in plaats van een vochtige, zodat er geen kleurstof vrijkomt bij het reinigen.

We hebben onderhoudsets voor leder

Verwijder snel en makkelijk verontreinigingen en vlekken met onze Natural of Cherish onderhoudset voor leder. De set bevat 11 beschermende doekjes, 10 reiningsdoekjes en alle instructies.

Cherish Leather Care Kit

Cherish onderhoudset voor leder

Bestel rechtstreeks - 0800 0135

Natural Leather Care Kit

Natural onderhoudset voor leder

Bestel rechtstreeks - 0800 0135

Ons 5-jarig onderhoudsplan voor leder

Wanneer je een nieuwe lederen zitbank hebt gekocht is het logisch dat je die zo lang mogelijk wilt beschermen tegen morsen, vlekken en scheuren. Hiervoor bieden we ons 5-jarig onderhoudsplan voor leder aan vanaf de dag dat je zitbank geleverd is.

Five Year Protection Plan

Dekking

De dekking van ons plan omvat vlekken die per ongeluk ontstaan op jouw lederen zitbank, met inbegrip van overdracht van kleurstoffen van kleding of drukinkt van kranten, plus eventueel morsen van voedsel of drank ... [read more] waardoor een vieze boel achterblijft. Je bent ook beschermd tegen eventuele plotselinge ongelukken die sporen, scheuren, brandvlekken, beschadiging, krassen of gaten in je zitbank nalaten. Zelfs opzettelijke schade veroorzaakt door kinderen en huisdieren is in eerste instantie gedekt. [read less]

+
-

Niet gedekt

Algemene en geleidelijke slijtage door normaal gebruik, met inbegrip van verkleuring, vlekken, zonlicht, wind, overstroming, insecten en schade ... [read more] door huisdieren worden niet gedekt door het plan*. Ook schade veroorzaakt door gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen wordt niet gedekt. Let dus goed op onze onderhoudstips voor lederen banken om te zorgen dat jouw bank in topconditie blijft. Zorg dat je sofa uit de buurt blijft van plaatsen waar voedsel wordt klaargemaakt want het onderhoudsplan geldt niet als hierdoor vlekken ontstaan. Schade die wordt veroorzaakt door blootstelling aan direct zonlicht, wind, overstroming of insecten wordt ook niet gedekt. Zorg er dus voor dat je zitbank niet blootstaat aan weersinvloeden.

Dit beleid is enkel van toepassing als je sofa in je woning aanwezig is en niet op je werkplek, onderweg of in een huis dat je verhuurt.

Link naar volledige voorwaarden.
[read less]

+
-

Aanspraak maken op een vergoeding

Bij een ongeluk moet je ons altijd zo vlug mogelijk contacteren, en altijd binnen de 3 dagen –of anders is het mogelijk dat jouw claim ongeldig wordt beschouwd. Neem contact met ons ... [read more] via het nummer 0800 0135 als je aanspraak wil maken op een vergoeding.

Het kan gebeuren dat we dan je sofa komen bekijken en vragen om een formulier in te vullen.

+
-

Hoe wordt ik vergoed?

We zullen altijd proberen om je zitbank te herstellen en hem schoon, te maken zodat de vlekken verwijderd zijn voordat we ... [read more] terug contact met je opnemen. Als we jouw zitbank echter niet in zijn oude glorie kunnen herstellen, zullen we hem vervangen en letten erop dat hij zo goed mogelijk lijkt op de zitbank die je origineel hebt gekocht. [read less]

+
-

Room planner online

Be your own interior designer and create your dream living space

Meer informatie