Onderhoud zitbanken

Een nieuwe sofa/bank kopen betekent een grote investering. Het is een van de belangrijkste beslissingen die je maakt als je je huis gaat inrichten.

Sofa Care Tips

We hebben hier enkele handige tips en trucs verzameld die ervoor zorgen dat je met je hele familie elke dag lekker kunt relaxen op jouw sofa die er altijd prima blijft uitzien. Als je weet hoe je dagelijks, wekelijks en jaarlijks je sofa moet onderhouden zorg je voor een langere levensduur en blijft de bank langer comfortabel.

  • Bekijk de dagelijkse tips voor sofa-onderhoud

  • Wekelijkse tips

  • Maandelijkse en jaarlijkse tips

Daily Sofa Care Tips

Dagelijkse tips

Je kussens krijgen het hard te verduren om jou en je familie een comfortabele plek te geven om te relaxen. Als je ze niet het nodige onderhoud en aandacht geeft, kunnen ze er wat vermoeid uitzien. Als je gewoon zorg draagt voor je kussen met een eenvoudige dagelijkse routine zullen ze langer zacht blijven. Controleer eerst of je kussens gevuld zijn met vezels of met schuim en behandel ze dan op de juiste manier.

Kussens gevuld met vezels

Dagelijks met vezels gevulde kussens opschudden helpt de originele vorm behouden. Het kost geen tijd en zorgt ervoor dat ze geen volume verliezen door vezels die aan elkaar klitten. Een effectieve methode is ze aan alle kanten op te kloppen en ze op een schone vloer te laten vallen zodat er terug lucht inkomt. Denk er ook aan om de met vezels gevulde kussens van plaats te verwisselen. Hierdoor worden ze allemaal evenveel gebruikt en blijven ze zo comfortabel mogelijk.

Vlekken vermijden

Vlekken moeten altijd onmiddellijk worden behandeld. Neem eerst overtollige vloeistof op met een schone, droge doek en reinig vervolgens de vlek zelf. Zorg ervoor dat je de juiste reinigingsproducten hebt voor de bekleding en hou ze binnen handbereik voor het geval dat je ze dringend nodig hebt. Als je voor je sofa de verkeerde producten gebruikt, kan het materiaal worden beschadigd en bestaat het risico dat de verzekering ervoor ongeldig wordt. Controleer het etiket of label om te zien wat we aanraden.

Locatie locatie locatie

Geleidelijke dagelijkse slijtage aan kussens kan worden vermeden door ze uit de buurt te houden van plaatsen waar voedsel wordt bereid, waar direct zonlicht is en waar ze blootgesteld zijn aan weersinvloeden. Let er dus op dat je sofa buiten het bereik staat van mogelijke gevaren en er goed blijft uitzien.

x
Weekly Sofa Care Tips

Wekelijkse tips

Jouw zitbank is het hart van je woonkamer. Vergeet hem dus niet op de schoonmaakdag. Wekelijks de kussens schoonmaken frist de hele kamer op en het kost amper moeite. Volg gewoon onze beste tips en je sofa blijft er zo goed als nieuw uitzien.

Schoonvegen

Veeg eerst je kussens elke week schoon met een schone doek; naargelang de stoffering kies je voor een vochtige of droge doek. Hierdoor zal het meeste opgehoopte stof en vuil verdwijnen en worden vlekken die zich aan het vormen zijn gestopt.

Stofzuigen

Een van de meest effectieve manieren om te zorgen dat je kussens er goed blijven uitzien is ze elke week stofzuigen. We raden aan om de zuigkracht laag te houden en te stofzuigen met een opzetstuk met zachte borstel zodat de bekleding niet beschadigd wordt.

Borstelen

De kussens van je sofa borstelen kan misschien wat vreemd lijken, maar het is de perfecte manier om de stof intact en de kleuren helder te houden. Kussenslopen gaan er na verloop van tijd wat uitgeblust en versleten uitzien doordat de stof voortdurend wordt platgedrukt. Geef ze dus wat liefdevolle aandacht met een zachte borstel zodat de vezels terug rechtop staan.

Weg met bobbels

Je kussens verouderen het meest door bobbels en pluizen. Wekelijks pluizen en bobbels wegwerken geeft ze dus een directe facelift. Een scheerapparaat voor stoffen, ontworpen voor gebruik bij kleding, is ideaal om te gebruiken op kussenhoezen omdat de pluizen op een zachte manier worden verwijderd en het materiaal gespaard wordt.

x
Monthly And Annual Sofa Care Tips

Maandelijkse en jaarlijkse tips

Of het nu voor de kerstperiode is, een nieuwe start voor nieuwjaar of de traditionele lenteschoonmaak, denk erover om jaarlijks je sofa op te frissen. Je woning gaat er echt door schitteren. Volg onze gemakkelijke maandelijkse en jaarlijkse verzorgingstips om je dagelijkse taak kracht bij te zetten.

Stofzuigen

Je kunt het best beginnen met een goede schoonmaakbeurt onder en achter de sofa. Dankzij onze speciale Eaziglide technologie is deze taak heel wat makkelijker uit te voeren. Met minimale inspanning verplaats je jouw zitbank.

Als je een slaapbank hebt, is het ook een goed idee om meteen ook de matras mee te stofzuigen.

Verplaatsen

Denk er vervolgens over na of je door de sofa te verplaatsen je woning wat kunt oppeppen. Houd er rekening mee dat direct zonlicht de kleuren sneller doet vervagen; probeer dus te voorkomen dat de bekleding aan direct zonlicht wordt blootgesteld.

Makkelijke make-over

Om je sofa een volledig andere look te geven kun je gaan shoppen om nieuwe plaids te vinden en kussens verspreiden. Het is gemakkelijk om een nieuwe look te bereiken met nieuwe accessoires; experimenteer dus wat met verschillende kleurcombinaties en het lijkt er gauw op dat je een volledig nieuwe sofa gekocht hebt.

x

Onderhoudsplannen

Van onze verschillende onderhoudsplannen bestaan samenvattingen. Je kunt dus snel vinden wat
gedekt is door het plan en wat niet.


Eaziglides

Onze Eaziglides zijn speciaal ontworpen zodat je zitbank snel en makkelijk en zonder schade, lawaai of spanning kan worden verplaatst. Met de Eaziglides onder de voeten van je bank glijdt je sofa over de vloer en is er geen risico dat je tapijt, laminaat of tegels worden beschadigd.Room planner online

Be your own interior designer and create your dream living space

Find out more