Onderhoud zitbanken

Een nieuwe sofa/bank kopen betekent een grote investering. Het is een van de belangrijkste beslissingen die je maakt als je je huis gaat inrichten.

Sofa Care Tips

We hebben hier enkele handige tips en trucs verzameld die ervoor zorgen dat je met je hele familie elke dag lekker kunt relaxen op jouw sofa die er altijd prima blijft uitzien. Als je weet hoe je dagelijks, wekelijks en jaarlijks je sofa moet onderhouden zorg je voor een langere levensduur en blijft de bank langer comfortabel.

  • Bekijk de dagelijkse tips voor sofa-onderhoud

  • Wekelijkse tips

  • Maandelijkse en jaarlijkse tips

Daily Sofa Care Tips

Dagelijks onderhoud

Omdat uw kussens hard werken om u en uw familie elke dag een comfortabele plaats te bieden om samen te relaxen, kunnen ze er moe uit gaan zien zonder het nodige onderhoud en aandacht. Wanneer u ze elke dag aandacht geeft, zullen ze u langer plezier gaan geven. Om zeker te weten welke aandacht u uw kussens moet geven, moet u eerst zeker weten welke soort vulling uw kussens hebben - vezel of schuim vulling.

Vezel kussens

Vezel kussens dienen elke dag opgeklopt te worden om hun originele vorm te behouden en om te voorkomen dat ze inzakken doordat de vezels aan elkaar gaan klonteren. Om goed op te kloppen, slaat u op alle zijdes van de kussens en laat u ze vallen op een schone vloer zodat de lucht terug in de vezels kan komen. Vergeet ook niet om uw vezel kussens wekelijks om te draaien. Dit zorgt er voor dat elk kussen evenveel gebruikt wordt zodat ze allemaal even comfortabel blijven.

Vlekpreventie

Vlekken moeten altijd direct behandeld worden - eerst door de vloeistof weg te deppen met een schone, droge doek, daarna door het gebied ter plaatse schoon te maken. Zorg er altijd voor dat u de juiste schoonmaakproducten gebruikt voor uw stoffen bank en dat u ze altijd in de buurt bewaard in het geval van een ongeluk. Wanneer uw de verkeerde producten gebruikt voor de schoonmaak van uw bank, kunt u riskeren dat u de stof beschadigd en dat de garantie op uw stof of onderhouds plan vervalt. Controleer altijd het label van de stof om te zien welk schoonmaakmiddel wij u voor uw bank aanraden.

Locatie locatie locatie

Geleidelijke dagelijkse schade of slijtage kan worden voorkomen door de bank niet in de buurt te zetten van plekken waar voedsel wordt bereid of daar waar de bank in direct zonlicht staat. Controleer dus altijd of uw bank buiten het bereik van mogelijke gevaren staat om het er op zijn best uit te laten zien.

x
Weekly Sofa Care Tips

Wekelijkse tips

Jouw zitbank is het hart van je woonkamer. Vergeet hem dus niet op de schoonmaakdag. Wekelijks de kussens schoonmaken frist de hele kamer op en het kost amper moeite. Volg gewoon onze beste tips en je sofa blijft er zo goed als nieuw uitzien.

Schoonvegen

Veeg eerst je kussens elke week schoon met een schone doek; naargelang de stoffering kies je voor een vochtige of droge doek. Hierdoor zal het meeste opgehoopte stof en vuil verdwijnen en worden vlekken die zich aan het vormen zijn gestopt.

Stofzuigen

Een van de meest effectieve manieren om te zorgen dat je kussens er goed blijven uitzien is ze elke week stofzuigen. We raden aan om de zuigkracht laag te houden en te stofzuigen met een opzetstuk met zachte borstel zodat de bekleding niet beschadigd wordt.

Borstelen

De kussens van je sofa borstelen kan misschien wat vreemd lijken, maar het is de perfecte manier om de stof intact en de kleuren helder te houden. Kussenslopen gaan er na verloop van tijd wat uitgeblust en versleten uitzien doordat de stof voortdurend wordt platgedrukt. Geef ze dus wat liefdevolle aandacht met een zachte borstel zodat de vezels terug rechtop staan.

Weg met bobbels

Je kussens verouderen het meest door bobbels en pluizen. Wekelijks pluizen en bobbels wegwerken geeft ze dus een directe facelift. Een scheerapparaat voor stoffen, ontworpen voor gebruik bij kleding, is ideaal om te gebruiken op kussenhoezen omdat de pluizen op een zachte manier worden verwijderd en het materiaal gespaard wordt.

x
Monthly And Annual Sofa Care Tips

Maandelijkse en jaarlijkse tips

Of het nu voor de kerstperiode is, een nieuwe start voor nieuwjaar of de traditionele lenteschoonmaak, denk erover om jaarlijks je sofa op te frissen. Je woning gaat er echt door schitteren. Volg onze gemakkelijke maandelijkse en jaarlijkse verzorgingstips om je dagelijkse taak kracht bij te zetten.

Stofzuigen

Je kunt het best beginnen met een goede schoonmaakbeurt onder en achter de sofa. Dankzij onze speciale Eaziglide technologie is deze taak heel wat makkelijker uit te voeren. Met minimale inspanning verplaats je jouw zitbank.

Als je een slaapbank hebt, is het ook een goed idee om meteen ook de matras mee te stofzuigen.

Verplaatsen

Denk er vervolgens over na of je door de sofa te verplaatsen je woning wat kunt oppeppen. Houd er rekening mee dat direct zonlicht de kleuren sneller doet vervagen; probeer dus te voorkomen dat de bekleding aan direct zonlicht wordt blootgesteld.

Makkelijke make-over

Om je sofa een volledig andere look te geven kun je gaan shoppen om nieuwe plaids te vinden en kussens verspreiden. Het is gemakkelijk om een nieuwe look te bereiken met nieuwe accessoires; experimenteer dus wat met verschillende kleurcombinaties en het lijkt er gauw op dat je een volledig nieuwe sofa gekocht hebt.

x

Onderhoudsprogramma's

Van onze verschillende Onderhoudsprogramma's bestaan samenvattingen. Je kunt dus snel vinden wat
gedekt is door het plan en wat niet.


Eaziglides

Onze Eaziglides zijn speciaal ontworpen zodat je zitbank snel en makkelijk en zonder schade, lawaai of spanning kan worden verplaatst. Met de Eaziglides onder de voeten van je bank glijdt je sofa over de vloer en is er geen risico dat je tapijt, laminaat of tegels worden beschadigd.Room planner online

Be your own interior designer and create your dream living space

Find out more